Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

De 800 Vario serie bestaat uit vijf nieuwe modellen. Daarnaast blijft Fendt tot 2011 ook de huidige 818 Vario en 820 Vario bouwen.

  • Vijf nieuwe 800 Variomodellen
  • Vermogen van 147 tot 191 kW
  • Touchscreen monitor voor trekkerbediening

Het maximale motorvermogen loopt van 147 kW (200 pk) voor de kleinste uit de serie, de 819 Vario, tot 191 kW (260 pk) voor topmodel 828. De trekkers halen hun vermogen uit een 6,06 liter zes cilinder Deutz motor met common-rail en Agrex. Daarbij worden de uitlaatgassen nog eens verbrandt. Dat zorgt ervoor dat de trekker zuinig met brandstof omspringt. Daarnaast drukt het de uitstoot aan schadelijke gassen. Doordat de motor is voorzien van AdBlue techniek, is het zelfs mogelijk om nu al de milieunorm Stage 3B te halen. Een jaar voordat dit daadwerkelijk noodzakelijk is.

Touchscreen

De trekker is ook voorzien van een nieuw ontwikkeld aanraakgevoelig scherm. Met deze Vario-terminal bedien je een groot deel van de trekker. Ook is het mogelijk om op de 10,4 inch grote versie van dit scherm verschillende camera’s, het gps-stuursysteem of de isobus werktuigen te zien. Zelfs tegelijkertijd. De 7 inch versie van het scherm laat alleen de trekkergegevens zien.

Automatisch sturen
De trekkers in Profi Plus uitvoering zijn ook nog eens voorzien van een automatisch stuursysteem dat de trekker op de kopakker naar de volgende werkgang leidt. Er zijn ook eenvoudigere Power en Profi-uitrustingen.

FSC
De trekker rijdt standaard 50 km/h maar er is ook een 60 km/h versie leverbaar. De trekker haalt die snelheid bij een motortoerental van 1.750 omwentelingen per minuut. In dat geval is een geveerde vooras standaard. Die vooras is voorzien van FSC dat er voor zorgt dat de trekker bij hogere snelheid stabieler op de weg blijft.

Nieuw uiterlijk en cabine
Daarnaast is de trekker voorzien van de X5 cabine die we al uit de Fendt 900 Vario serie kennen. En de trekkers hebben ook datzelfde uiterlijk meegekregen.

Gerelateerde artikelen