Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Veenhuis Machines komt met de Optifill mesttank. Deze tank is voorzien van schakelbare kamers. Daardoor kun je kiezen uit twee verschillende inhoudsgroottes.

De Veenhuis mesttank heeft een totale inhoud van 25 m3. De mesttank is opgedeeld in drie kamers, waarbij de tussenschotten niet doorlopen tot aan de bodem. Door een ventiel op het middelste compartiment te sluiten aan het begin van het vullen, kan de lucht niet ontsnappen. Daardoor stijgt de luchtdruk in dit compartiment en kan er dus minder mest in stromen. Als het eerste en derde compartiment vol zijn gepompt, zorgt de samengeperste lucht in dat compartiment ervoor, dat het totaal gewicht met 5.000 kg is verminderd. Wil je de hele tank weer gebruiken, dan open je de afsluiter en kun je de lucht in de kamer vervangen door mest.

Maximum gewicht
Doordat de schakelbare kamer in het midden van de tank is te vinden, beinvloedt een volle of lege tussenkamer het rijgedrag van de tank niet. De wagen wordt dus niet instabiel doordat hij bijvoorbeeld gaat schommelen.
Duitsland
De Optifill tank zal vooral zijn diensten bewijzen in landen waar een maximum totaalgewicht geldt, zoals bij wegtransport in Duitsland. Dan kun je de inhoud van de tank immers verkleinen. Geldt de gewichtsbeperking niet, zoals bijvoorbeeld op het land, dan kun je de volledige tank gebruiken. "Zo kan in iedere situatie met de meest optimale capaciteit worden gewerkt", meent Veenhuis. De mesttankenbouwer verkocht al een tank met Optifill.

Gerelateerde artikelen