Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Met de verkoop van de ruwvoermachines aan het Noorse Kverneland Group, wil machinebouwer Veenhuis zich concentreren op de mestverwerking.

  • Veenhuis concentreert zich op mestverwerking
  • Omschakeling in twee jaar
  • Groeien zonder extra personeel

De ruwvoer machines is ongeveer 17 procent van de omzet van Veenhuis. Dit groeide de laatste jaren niet meer. Veenhuis was één van de pioniers op het gebied van de dubbeldoelwagen. De verkoopcijfers van dit paradepaardje liep de laatste vijf jaar terug door de hevige concurrentie, terwijl de omzet van de mestverwerking meer dan verdubbelde. Veenhuis gaat zich dan ook concentreren op deze tak.
Marktleidende positie
Walter Veenhuis, Algemeen Directeur van Veenhuis Machines B.V. legt uit: “Gedurende de laatste jaren worden wij voortdurend geconfronteerd met toenemend hoge eisen aan mestverwerkingsapparatuur door technische ontwikkeling en steeds strengere milieuwetgeving. Wij hebben een marktleidende positie opgebouwd op het gebied van de emissiearme mestaanwendingsapparatuur (bemesters). We verwachten de komende jaren verdere technische ontwikkeling op het gebied van mestaanwending.”
Patenten overdragen
Veenhuis draagt de ontwerpen, patenten en producten voor ruwvoerwinning over aan Kverneland Group, die deze productlijn zal gaan voeren onder de naam Vicon en Kverneland Taarup. In de periode 2010-2011 zullen de producten in opdracht van Kverneland nog door Veenhuis worden geproduceerd. Veenhuis gebruikt deze tijd om het personeel langzaam om te scholen naar productie van mestverwerkings machines. Veenhuis zal de levering van onderdelen en servicewerkzaamheden aan haar bestaande klanten voortzetten.

Gerelateerde artikelen