Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Wie een vmbo-opleiding heeft of over is naar havo-4 of vwo 4 en geinteresseerd is in landbouwtechniek kan met ingang van komend schooljaar terecht bij John Deere Dealer Bedrijfsschool.
John Deere importeur Louis Nagel hoopt zo voldoende monteurs te kunnen vinden voor de dealerbedrijven van het trekkermerk.
Arbeidscontract
De aangemelde leerlingen krijgen in minimaal twee jaar een erkende technische opleiding en specialiseren zichzelf in John Deere trekkers en landbouwmachines. Ze krijgen na afloop van de opleiding een arbeidscontract aangeboden bij één van de Nederlandse John Deere dealers.

Drie niveau’s
Louis Nagel ontwikkelde samen met de dealerbedrijven, ROC Aventus en praktijkopleider PTC+ een programma dat opleidt op drie niveaus opleidt. Het basisniveau leidt leerlingen in twee jaar op tot Monteur Mobiele Werktuigen. Het tweede niveau zorgt ervoor dat de leerling in drie schooljaren het diploma Allround Monteur Mobiele Werktuigen haalt. Daarna kan een leerling nog verder studeren om zich uiteindelijk na vier jaar Technicus Landbouwmechanisatie te mogen noemen.

Salaris
De opleiding bestaat uit een mix van theorie en praktijk. De theorie leren de leerlingen bij ROC Aventus, terwijl ze de praktijkkennis opdoen bij bij PTC+ én bij John Deere dealers. De leerling werkt ook bij een van deze dealers en krijgt daarvoor salaris uitbetaald.

Intakegesprek en toetsen
Geinteresseerden moeten zich aanmelden voor 1 maart bij Louis Nagel aanmelden om nog in het schooljaar 2010/2011 in te kunnen stromen. Ze zijn echter niet verzekerd van een plaats. Want eenmaal aangemeld vindt een selectie plaats bij PTC+. Die selectie bestaat uit een intakegesprek, praktijkopdracht en digitale toets.

Te weinig monteurs
De hele landbouwmechanisatiesector heeft moeite met het vinden van nieuwe landbouwmachinemonteurs. COM, het overkoepelende orgaan van mechanisatiebedrijven riep daarom al eerder OBMech in het leven. Om nieuwe leerlingen voor die opleiding te strikken, verloot de organisatie onder nieuwe inschrijvers zelfs een quad.

Gerelateerde artikelen