Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Een vakjury bekeek 92 inzendingen en beoordeelde of ze vernieuwend en onderscheidend zijn, waarbij ondermeer werd gelet op het milieu, rendement, comfort en veiligheid. Dit leverde in totaal acht nominaties op, waarvan er vijf interessant zijn voor de akkerbouw.

Farmworks Surface van Agrometius
Software voor het analyseren en ontwerpen van afwateringsmodellen en het aanleggen van drainage. Breed inzetbaar door boeren en loonwerkers, biedt oplossing voor een aktueel probleem bij percelen die bij hevige neerslag in een korte periode een goede afwatering moeten hebben voor het behoud van de bodem en goede opbrengsten. Voor de klant de garantie dat de drainage vakkundig op maat aangelegd wordt.

Tawi Twin Revolution bij Gebroeders Knoll
Perswikkelcombinatie van een kleine vierkante balenpers met opgebouwde wikkelaars voor het persen en wikkelen van kleine vierkante balen in een werkgang. Door de compacte constructie kan de machine optimaal manoevreren. Innovatieve Nederlandse ontwikkeling in een nichemarkt die inspeelt op het groeiende aantal paardenhouders dat zeer kritisch is op kwaliteit.

IsoMatch Tellus van Kverneland Group Benelux
Deze nieuwe ISOBUS-oplossing van de tweede generatie is een in tweeën gedeeld beeldscherm. Deze volgende stap in beeldinformatie in de trekkercabine vergroot de veiligheid, het comfort en de overzichtelijkheid voor de bestuurder in de cabine. Dankzij de nieuwe ISOBUS-technologie kan de Task Controller opdrachten uitvoeren met verschillende machines van verschillende fabrikanten en de reële waarden registreren en doorgeven aan het bedrijfsmanagementsysteem.

GEOseed van Kverneland Group Benelux
Deze elektrisch aangedreven precisie zaaimachine met gepatenteerde twee dimensionale aansturing maakt het mogelijk om percelen in vier verschillende richtingen te zaaien en schoffelen, waarbij de eigen  GPS-coördinaten van elk zaadje worden vastgelegd. Dit garandeert de beste opbrengst door een ideale veldverdeling voor benutting van nutriënten, licht en water en een verlaging in de verwerkingsverliezen. Grote stap voorwaarts voor met name de biologische landbouw.  

Trekker Werktuig Automatisering van Louis Nagel
Dit systeem maakt het mogelijk dat er twee-weg uitwisseling van gegevens plaatsvindt tussen trekker en werktuig via een ISOBUS verbinding. Tijdens het werk laat het systeem toe dat het werktuig bepaalde functies van de trekker aanstuurt om het werken van de chauffeur makkelijker te maken. Een nieuwe trend in de landbouw die gunstig effect heeft op capaciteit, kwaliteit van het werk, optimale belasting van de machine en brandstofbesparing.
Jury
Op de eerste beursdag, woensdag 8 september, wordt bekendgemaakt welke van deze genomineerden de winnaar is van de Bronzen Sikkel 2010.
De vakjury bestaat uit juryvoorzitter André Iliohan (Federatie AgroTechniek) en de landbouwjournalisten Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek), Geert Hekkert (Reed Business/TREKKER en Boerderij), Gert Vreemann (CUMELA/Grondig), Harrie Hoitink (Agrio/AgraPower) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst).

Gerelateerde artikelen