Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Via de eigen internetsite probeert John Deere de nieuwe John Deere 7R trekkers onder de aandacht te brengen. Veel meldt de fabrikant niet. Vooralsnog blijft het bij een klein onderdeel van het trekkerdesign en een video van een Deere-adept in de Verenigde Staten (let vooral op ‘papa geeft meer om zijn trekkers dan om zijn kinderen’). De komende weken moet natuurlijk meer informatie volgen. Voor wie niet kan wachten zijn er op diverse internetfora wel goede foto’s te vinden van de trekker. Natuurlijk heeft het uiterlijk van de 7R trekkers veel weg van de vorig jaar al geïntroduceerde 8R.

Vijf modellen
De serie zou uit vijf modellen bestaan. De drie lichtste trekkers, met een motorvermogen van 150,  160 en 172 kW (200, 215 en 230 pk) zijn voorzien van een 6,8 liter motor. De gekoelde uitlaatgassen worden in deze motor nogmaals verbrandt om de strenge milieu-eisen te halen. De twee grootste modellen hebben een motor met een inhoud van 9 liter. Ook die zijn voorzien van uitlaatgasrecirculatie maar hebben ook een variabele turbo. De grootste twee trekkers zijn overigens alleen met traploze transmissie leverbaar. In dat geval is de trekker ook voorzien van Active Steering.

Juni afleveren
De trekkers hebben een 7 centimeter langere wielbasis dan de uit de huidige 7030 trekkers, maar toch is hij in totaal 22 cm korter dan voorheen. De productie van de 7R serie zou in mei in het Amerikaanse Waterloo beginnen, zodat de eerste trekkers al in juni in de Verenigde Staten uitgeleverd worden.

Gerelateerde artikelen