Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Voor de aanstaande Agritechnica beurs, die van 13 tot 19 november in Hannover wordt gehouden, heeft de DLG (Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft) 2 gouden en 39 zilveren medailles uitgereikt aan de meest opvallende innovaties. In totaal melden 2.600 exposanten 300 nieuwigheden aan.
De twee gouden medailles gaan beiden naar een Duitse fabrikant. Fendt krijgt er een voor zijn Guide Connect systeem en Krone voor hun Non Stop perswikkelcombinatie. Het Guide Connect systeem van Fendt zorgt ervoor dat één man twee tractoren kan besturen, die op hetzelfde perceel rijden.
De Non Stop perswikkelcombinatie van Krone kan zonder te stoppen rondebalen persen en inwikkelen. De pers past zelf de rijsnelheid aan. Hiermee wordt de doorvoer van product tot 50 procent verhoogd.

Machine Sync
Ook veel andere Duitse machinefabrikanten sleepte een medaille in de wacht. Zo krijgt John Deere er een voor hun Machine Sync systeem. Dit lijkt veel op het master-slave principe van Case IH en Fendt. Bij Machine Sync neemt de maaidorser een naastrijdende trekker met wagen over om hem optimaal te vullen.

Grimme en Amazone
Grimme vangt twee zilveren medailles. Een voor de SpeedTronic sensor, die de draaisnelheid van de aardappelrooier-afvoer regelt, en een voor Potato Suite. Hierbij stuurt de rooier via Isobus de trekker aan, en past de snelheid aan de omstandigheden aan.
Collega-fabrikant Amazone ontvangt 4 zilveren medailles. Onder andere voor BoomWash, waarbij de spuitbomen met water onder hoge druk worden schoongemaakt. Ook voor HeadlandControl, WindControl en hun terminal software voor restvloeistof in de spuitmachine kreeg de fabrikant een medaille uitgereikt.

Gerelateerde artikelen