De nieuwe Delvano Terresta 4000 zelfrijdende spuitmachine is voorzien van een cabine van New Holland. In de cabine kan een passagier op een tweede stoel zitten.

Maar er is meer luxe. Zo is de klimaatcontrole volledig geïntegreerd en zijn de spiegels elektrisch verstelbaar en verwarmd. De Belgische fabrikant toonde de spuitmachine voor het eerst tijdens Agribex in Brussel. De zelfrijder is voorzien van een 33 meter spuitboom en een 4.000 liter grote tank. Een Deutz-motor van 200 kW (272 pk) zorgt voor de aandrijving.

Touchscreen
Op een 7 inch toucchscreen is alle informatie over de spuitmachine bijeengebracht. Zo kun je er de rijsnelheid aflezen, maar ook de stuurmodus (voor-, vierwiel en krab) instellen. Ook is het mogelijk om de spoorbreedte, die varieert van 1,80 tot 2,40 m, middels dit scherm te kiezen.

Joystick
Met een joystick bedien je de meeste functies van de Terresta. Denk daarbij aan het kiezen van de rijrichting, het openvouwen van de spuitboom en het bepalen van de hoogte. Daarnaast bedien je er ook de secties mee.