Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Tijdens de TechAgro show in Brno lanceert Zetor de nieuwe Forterra HSX serie. Belangrijkste verandering ten opzichte van de oude Forterra: de trekker is voorzien van een splinternieuwe 30×30 versnellingsbak.

De Forterra HSX serie bestaat uit vijf modellen met een vermogen van 71 tot 100 kW (96 tot 136 pk). Dit vermogen haalt de trekker uit een 16 kleppen Zetor vier cilinder motor, met turbo. Met toevoeging van een roetfilter is de trekker conform aan de Tier IIIB normering. Ook is de wielbasis met tien centimeter verlengd. Dit moet de stabiliteit ten goede komen.

Onder de trekker ligt een 225 liter dieseltank. Genoeg voor een lange dag werk. De toevoeging HSX staat voor de elektro-hydraulische power shuttle. Hiermee kun je zonder koppelen van rijrichting wisselen. De 30×30 versnellingsbak is ook nieuw. Deze heeft vijf versnellingen met drie trappen per versnelling, die automatisch kunnen schakelen.

Andere nieuwigheden zijn de HitchTronic hefbediening, een verhoogd hefvermogen van 7 ton en een nieuw dashboard met LCD-scherm. De Forterra HSX is leverbaar in drie uitvoeringen: Basic, Classic en Lux. Dit heeft alles te maken met het comfort niveau. Zo heeft de Lux versie onder andere een Grammer stoel, werklichten voor en achter, een verstelbaar stuur en airco.

De Forterra HSX is leverbaar vanaf juni dit jaar en wordt gelanceerd naast de standaard Forterra serie.