Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

New Holland rust kniktrekker uit met rupsbanden

Vanaf dit jaar biedt New Holland in Noord-Amerika ook rupsbanden aan als optie voor hun T9 kniktrekkers. Hiermee kan het eindelijk de concurrentie aan met collega fabrikant Case IH, die al jaren succes hebben met hun Quadtrac.

Tijdens de Farm Progress Show in Californië, Amerika, was de eerste New Holland T9 op SmarTrax rupsbanden te zien. Nu wordt de trekker ook daadwerkelijk in productie genomen. Je kunt kiezen voor twee constructies. Een standaard rupsonderstel in driehoeksvorm, of een versie waarbij een extra loopwiel is geplaatst. Hierdoor kan de rupsband beter over obstakels heen klimmen, en heeft hij minder snel de neiging om weg te duiken.

De SmartTrax optie is leverbaar op de modellen T9.615 en T9.670, met een breed frame. De rupsband heeft een omtrek van 445 centimeter. Een van de langste op de markt, aldus New Holland.

Of de kniktrekker op rupsen ook naar Europa zal komen is niet bekend. In Europa heeft Case IH redelijk veel succes met hun Quadtrac rups-kniktrekker. Maar, in Nederland zullen ze een zeldzaamheid blijven.