Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Grotere Claas Lexion-combine

De Lexion 780 is het nieuwe topmodel van Claas. De nieuwe combine heeft een motorvermogen van 440 kW (598 pk) en een graantank van 12.500 liter. De 780 heeft twee extra dorskorven gekregen.

De Lexion 780 is het nieuwe topmodel van Claas. De nieuwe maaidorser heeft een motorvermogen van 440 kW (598 pk) en een graantank van 12.500 liter. De 780 heeft twee extra dorskorven gekregen. Behalve een nieuw topmodel, heeft de Lexion nu motoren die aan de stage 3b emissie-eisen voldoen. De 770 en 780 hebben een krachtbron van Mercedes-Benz die de uitlaatgassen reinigt met AdBlue. De kleine broertjes, de 750 en 760 en de vijfkoppige Lexion 600-serie, zijn voorzien van een motor van Caterpillar die het stelt zonder AdBlue.

Cemos Automatic

De nieuwe Lexions hebben nog wat nieuwe techniek meegekregen. De doorontwikkeling van Cemos is daarvan wel de meest opmerkelijke. Cemos is het systeem dat zelf de optimale instellingen bepaalt en de chauffeur om toestemming vraagt om die instellingen aan te passen. Cemos Automatic stelt de combine in zonder tussenkomst van de chauffeur en is optioneel op de 700-serie. De chauffeur hoeft alleen nog het toerental van de dorstrommel in te stellen. Verder heeft de Lexion een nieuwe achteras met het aandrijfsysteem van de Jaguar-hakselaars. De as is opgehangen met vier draaiende verbindingen en kan zo verticaal en horizontaal bewegen. Daardoor zijn grotere achterbanden mogelijk. Het nieuwe horizontaal geplaatste koelpakket zorgt tevens voor een luchtstroom rond de combine waardoor het stof laag blijft. Zo zuigt de motor schonere lucht aan.
De achters beweegt zowel verticaal als horizontaal.

Het koelpakket is liggend geplaatst. Zo ontstaat een luchtstroom rond de combine waardoor het stof laag blijft.

Gerelateerde artikelen