Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

ATH: John Deere komt met 6M-serie

Trekkerfabrikant John Deere heeft op de Agrotechniek Holland de 6M-trekkerserie geprestenteerd. De serie telt zes modellen met vermogens van 86 tot 127 kW (115 tot 170 pk).

De 6M-serie volgt een deel van de 6030-serie op. De drie kleinste modellen uit de 6030-serie blijven gewoon verkrijgbaar. Verder heeft de fabrikant in dit vermogenssegment ook nog de luxere 6R-serie, waarbij de koper onder meer kan kiezen voor de variabele AutoPowr-versnellingsbak.

De 6115M, 6125M, 6130M en 6140M zijn uitgerust met viercilindermotoren met een inhoud van 4,5 liter. De twee grootste modellen uit de serie, de 6150M en de 6170M hebben een zescilindermotor met een inhoud van 6,8 liter. Om te voldoen aan de emissie-eisen zijn de motoren uitgerust met uitgasrecirculatie (EGR), een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en een roetfilter (DPF).

De 6M-serie wordt geleverd met de PowrQuad of de AutoQuad Plus-versnellingsbak. De 6M-serie kan niet met een variabele transmissie worden uitgevoerd. Nieuw is de EcoShift-modus die het motortoerental bij hoge snelheden automatisch reduceert. In de vernieuwde cabine met zes stijlen valt vooral het geïntegreerde display op, waarmee volgens John Deere eenvoudig machine-instellingen zijn uit te voeren.