Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Nieuw testcentrum voor Kverneland-kunstmeststrooiers

Op het CropCare-terrein van Kverneland in Nieuw-Vennep is een nieuwe hal van 60 maal 13 meter verrezen. In die hal gaat Kverneland gegevens verzamelen om de strooitabellen voor de kunstmeststrooiers op te stellen.

Op het CropCare-terrein van Kverneland in Nieuw-Vennep is een hal van 60 maal 13 meter verrezen. In die hal gaat Kverneland gegevens verzamelen om de strooitabellen voor de kunstmeststrooiers op te stellen.

In het nieuwe testcentrum staat een robot met driepunts hefinrichting waar de kunstmeststrooier in hangt. De robot beweegt de kunstmeststrooier in een hoek van 280 graden.

80 trechters

In de hal vangen 80 in rij geplaatste trechters met afzonderlijke weegcellen de kunstmest op. In de controlekamer gebruikt Kverneland 3D-software om het strooibeeld vast te stellen.

De weegcellen worden geleegd op de vloer. Na het legen veegt men de kunstmest in een put. Een vijzel voert de kunstmest van daaruit af naar een bigbag-vuller.

1 miljoen euro

Kverneland investeerde naar eigen zeggen meer dan een miljoen in euro in het nieuwe testcentrum. Het centrum is gebouwd naast de R&D afdeling. “Zo zijn de lijnen tussen ontwikkelaars en testers het kortst”, aldus Kverneland.