Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Agco ziet omzet stijgen

Agco, het moederbedrijf van onder meer Fendt, Massey Ferguson en Valtra, heeft in het derde kwartaal van dit jaar een netto omzet gerealiseerd van 2,3 miljard dollar. Dat is 9,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Over heel 2012 verwacht Agco een omzet te halen van 9,8 tot 10 miljard dollar.

Agco, het moederbedrijf van onder meer  Fendt, Massey Ferguson en Valtra, heeft in het derde kwartaal van dit jaar een netto omzet gerealiseerd van 2,3 miljard dollar. Dat is 9,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Over heel 2012 verwacht Agco een omzet te halen van 9,8 tot 10 miljard dollar.

Agco deed het vooral goed in Noord-Amerika. Door de droogte brengen de landbouwproducten veel geld op en dat wakkert de investeringen aan. Vooral de verkoop van spuitmachines, machines voor de voederwinnning en trekkers met veel vermogen liep uitstekend.

In Europa stegen de verkopen in de eerste negen maanden van 2012 met 12,5 procent. Vooral de verkopen in Duitsland, het Verenigd Koninkgrijk, Frankrijk en Rusland droegen daaraan bij. In Finland en Zuid-Europa liepen de verkopen echter terug.

Lagere productie

Fendt nam in september een nieuwe fabriek in gebruik. Maar daar wordt nog niet op volle kracht geproduceerd, meldt Martin Richenhagen, president-directeur van Agco in een begeleidend schrijven. “Om er zeker van te zijn dat de trekkers die er worden gemaakt voldoen aan de hoge kwaliteit die we aan Fendt-trekkers stellen, is de productie omlaag gebracht.”

Gerelateerde artikelen