Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Unieke Challenger rupstrekker te koop

Ben je opzoek naar een Challenger rupstrekker waar een uniek tintje aan hangt? Dealer R.W Crawford, uit het Engelse Essex, heeft dan wat voor jou staan. Een witte reus genaamd ‘Kitty’.

Witte ChallengerBen je opzoek naar een Challenger rupstrekker waar een uniek tintje aan hangt? Dealer R.W. Crawford, uit het Engelse Essex, heeft dan wat voor jou staan. Een witte reus genaamd ‘Kitty’.

Challenger liet in 2008 twee rupstrekkers in het wit overspuiten, om het twintig jarig bestaan van hun trekker op rubberen rupsen te vieren. De productie hiervan begon in 1989. Het plan was om in totaal 20 witte trekkers te verkopen. Vanwege de hoge kosten bleek het uiteindelijk beperkt bij slechts twee.

Noord-Amerika en Europa

Voor Noord-Amerika werd een Cat Challenger MT875B in het wit afgeleverd. Deze trekker heeft een 18,1 liter zescilinder onder de kap liggen, die 425 kW (570 pk) levert. Voor Europa werd een kleinere Challenger MT865B uitgekozen. Deze haalt iets minder vermogen uit dezelfde motor, namelijk 380 kW (510 pk).

278 euro per pk

De bijzonder rupstrekker werd aan het Engelse publiek voorgesteld in 2008, op de Cereals show. Het unieke exemplaar werd gekocht door de Philpot familie. Zij beboeren zo’n 5200 hectare land in graafschap Suffolk en Essex en gebruiken al jaren Challenger rupstrekkers. De witte reus, met koosnaam ‘Kitty’, werd geen verzamelobject maar gewoon ingezet op het bedrijf. Momenteel staat er 4500 uur op de trekker, wat neerkomt op 900 draaiuren per jaar. De trekker staat nu bij dealer R.W Crawford te koop voor 128.500 pond, wat neerkomt op zo’n 142.000 euro, exclusief de btw. Omgerekend is dat ‘slechts’ 278 euro per pk.

Met een volle tank, van bijna 1500 liter, weegt de machine dik 20 ton. De thuisreis met de boot of trein zal dus niet goedkoop zijn! Een link naar de advertentie vind je hier: https://www.rwcrawford.co.uk/

Witte Challenger

De bijzondere witte Challenger MT865B van de familie Philpot. Behalve de witte kleur is de trekker verder volledig standaard. Er zitten 90 centimeter brede rupsbanden onder.

Witte Challenger

Een promotiefoto van Challenger’s Amerikaanse Chat Challenger MT875B. De enorme chromen uitlaat is uiteindelijk niet op het productiemodel gemonteerd.