Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Cotraco-kastje frustreert brandstofdief

Het Cotraco-antidiefstalsysteem beveiligt trekkers en zelfrijdende machines tegen brandstofdiefstal. Het beveiligingssysteem bestaat uit een compact elektronisch kastje dat in verbinding staat met de accu, tankvlotter en een luchthoorn of gsm-melder of een ander alarmsignaal.

Het alarmsysteem wordt geactiveerd zodra je met de contactsleutel de motor uitzet. Daalt vervolgens het brandstofsysteem in de tank te snel, dan gaat er gedurende drie minuten een luchthoorn of ander alarm-signaal af. Het systeem hoeft daarna niet gereset te worden – het reactiveert zichzelf. Dus dieseldieven die na het eerste alarm alsnog hun slag willen slaan, worden opnieuw geconfronteerd met een alarmsignaal.

Op verzoek levert Cotraco een externe accu zodat het losdraaien van een accupool nutteloos is; het alarm blijft gewoon werken.

Inmiddels heeft het bedrijf uit Made 500 alarmsystemen laten inbouwen in voornamelijk vrachtwagens in Nederland, Malta, België en Polen. Cotraco heeft het systeem nu ook geschikt gemaakt voor 12 volt, zodat het eenvoudig – binnen een uur, claimt Cotraco – op elke trekker of zelfrijder te bouwen is. Reken voor een trekker of zelfrijdertje op een prijs vanaf 400 euro.

Gerelateerde artikelen