Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Nieuwe Peecon Cargo kieper

Peecon introduceert na 14 jaar een nieuwe generatie Cargo-kiepwagens. Er is een nieuwe bak, een hydraulisch geveerd onderstel en een kogeltrekhaak.

De nieuwe bak is meer gestroomlijnd en leverbaar in drie hoogtes: 1,20, 1,40 en 1,60 meter. Daarop kun je ook extra opzetschotten monteren. In het kopschot zit een groter kijkvenster of een spijlenvenster met plexiplaat. De graandichte achterklep kan uitgevoerd worden met een graanschuif. De kieper is hydraulisch, elektrisch of via een canbussysteem te bedienen.

Hydraulisch geveerd

De kieper is standaard 2.55m breed en uitgevoerd met een hydraulisch geveerd onderstel. Peecon ontwikkelde het zogenoemde F16 ophangsysteem dat als optie leverbaar is. Deze ophanging maakt het mogelijk om ook op smalle spoorbreedte brede banden te monteren.  De Cargo kiepers kunnen uitgerust worden met bandenmaten, van 24R20.5 tot 850/50R30.5.

Kogelkoppeling

Alle Cargo kiepers kunnen geleverd worden met een mechanisch-hydraulische assensturing of het elektro-hydraulische stuursysteem van Mobil Elektronik. De koppeling met de tractor gebeurt met de spelingsvrije K80 en K50 kogel. Optioneel is het stuursysteem uit te voeren met hondengang.