Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Trekker met vliegende cabine

Nieuw is de Bolid van Christoph Proessler niet. Hij bedacht de trekker al in 2012. Opmerkelijk blijft het ontwerp van de Duitser wel. De futuristische trekker is namelijk voorzien van een helikopter waarin de bestuurder zit.

Nieuw is de Bolid van Christoph Proessler niet. De grafisch ontwerper bedacht de trekker al in 2012. Opmerkelijk blijft het ontwerp van de Duitser wel. De futuristische trekker is namelijk voorzien van een helikopter waarin de bestuurder zit.

Proessler ontwierp de 6,70 meter lange en 3,10 meter hoge trekker vooral voor grote landbouwbedrijven in de Verenigde Staten en Australië. Als basis dient een onbemande machine die zijn werk doet op het veld aan de hand van gps signalen. Alleen op de weg is het noodzakelijk dat er ook een bestuurder in de cabine van de trekker plaatsneemt.

Helikopter

Die cabine is een verhaal apart. Het is een losse, vliegende module; een helikopter. De bestuurder kan ten alle tijde met de cabine wegvliegen en het werk dat de machine doet, in de gaten houden. Maar niet alleen dat. Hij kan vanuit die ene zitplaats ook andere trekkers en werktuigen  besturen.

Kracht

De knikbestuurde trekker heeft de vorm gekregen van een stier. Volgens Proessler, die tegenwoordig in dienst is van Landrover, straalt die vorm kracht uit.

20131126_bolid_1