Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Claas vernieuwt Arion 400-serie

Trekkerfabrikant Claas heeft de Arion 400-serie vernieuwd. De serie telt nu zes in plaats van drie types met vermogens van 67 tot 104 kW (90 tot 140 pk). Claas heeft de DPS-motor van John Deere in de nieuwe serie verruild voor één van FPT.

Alle types uit Claas Arion 400-serie zijn uitgerust met dezelfde viercilinder 4,5 liter FPT-commonrail-motor die de brandstof onder een druk van 1.600 bar inspuit. Met behulp van een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en SCR-technologie blijft de uitstoot binnen de Stage IV-emissie-eisen. Het is hiermee de eerste trekker in deze vermogensklasse die aan deze eisen voldoet. In tegenstelling tot de vorige serie moet nu wel AdBlue worden getankt. Net als bij de grotere series ‘doet’ Claas bij de Arion 400 niet aan boost – what you see is what you get.

De Arion 400 kan sober, maar ook heel luxe worden uitgerust. Zo kan de fabrikant de Arion 400 leveren met drie verschillende hydrauliekpompen, waaronder een van het loadsensingtype met een opbrengst van maximaal 110 l/min. Ook kan de trekker worden uitgerust met een voorasvering van Carraro. Cabinevering is nog niet leverbaar, al wordt daar al wel aan gewerkt.

Claas levert de Arion 400 met verschillende cabinevarianten. Voor boeren met een voorlader is de variant met een groot panoramadak een aanrader. Want door het ontbreken van een horizontale dakstijl is er geen ‘dode hoek’ meer: je kunt de lader van het laagste tot het hoogste punt volgen. Tussen de glazen vooruit en het dakvenster van polycarbonaat zit een smal siliconenrandje.

Met deze cabine is de trekker 2,70 meter. Eventueel kan de fabrikant de trekker ook leveren met een verlaagd dak. Dan blijft de maximale hoogte van de twee kleinste trekkers uit de serie (de 410 en de 420) beperkt tot 2,48 meter.