Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

ATH 2014: Imants-spitmachine voor op de klei

De Nederlandse fabrikant van spitmachines Imants heeft de roterende spitmachine voor op de kleigrond,, de 47 SK aangepast en gaat voortaan als 46-serie door het leven. Met de machine hoopt Imants vooral de concurrentie aan te gaan met krukasspitmachines.

De Nederlandse fabrikant van spitmachines Imants heeft de roterende spitmachine voor op de kleigrond, de 47 SK aangepast. De opvolger gaat als de 46-serie door het leven. Met de machine hoopt Imants vooral de concurrentie aan te gaan met krukasspitmachines.

De 47 SK was een prima machine, aldus de fabrikant, maar de combinatie met een frees was niet door alle klanten gewenst. De 46-serie is niet uitgerust met een frees, maar wordt optioneel wel voorzien van een driepuntsbok, zodat je zelf kunt beslissen of je er nog een frees of een rotorkopeg achter hangt.

Imants kan de 46-serie leveren met verschillende spitbladen. Voor midden tot zware kleigrond adviseert de fabrikant het VX-spitblad. Voor de lichtere gronden kan de machine ook uitgerust worden met de SK- en SP-spitbladen. De maximale rijsnelheid is 5 km/h.

Vermogen

De 46-serie wordt geleverd in twee werkbreedtes: 3,00 en 3,50 meter. De 3-meterversie vraagt een vermogen van minimaal 91 kW (125 pk), de variant met een halve werkbreedte meer heeft minimaal een trekker nodig van 110 kW (150 pk). De kleinste kost bruto 31.500 euro, de breedste staat in de prijslijst voor 34.600 euro.