Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Tractormeisje start 4 november aan Zuidpool-expeditie

Op dinsdag 4 november start Manon Ossevoort aan de Antarctica2, een 5.000 kilometer lange Zuidpool-expeditie per trekker. Als alles meezit verwacht Manon in de tweede week van januari op het meest zuidelijk gelegen punt van Antarctica aan te komen.

Acht jaar geleden begon Manon op Terschelling aan haar reis naar het ‘einde van de wereld’. Na bijna vier jaar strandde deze trekkerrit  op ‘Kaap de Goede Hoop’. Ondanks de tegenslag was Manon ervan overtuigd dat ze de reis zou afmaken. Daarom legde ze vier jaar geleden haar plannen voor bij trekkerfabrikant Massey Ferguson. De directie was zo enthousiast dat ze een technisch team samenstelde en een trekker gereed maakte. Om de temperaturen van min 50 graden te verdragen, hebben Manon, de monteurs en de begeleiders een koud-weer-opleiding gevolgd.

Vanuit Kaapstad maakt Manon, met haar begeleidingsteam, de oversteek naar de rand van Antarctica. Hier staat een Massey Ferguson 5610 voor haar klaar. De trekker is voorzien van een AgcommandTM telematica systeem. Met dit systeem is het voor iedereen mogelijk om de prestaties van de tractor live te volgen via de website, www.antarcticatwo.com. Op dezelfde website kan de expeditie gevolgd worden via video-blogs, dagelijkse updates en gedeeltelijke live-streaming.