Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Designcenter voor ontwikkeling Tribine-maaidorser

De Amerikaanse maaidorserfabrikant Tribine heeft een ontwikkelingsafdeling geopend in Newton, Kansas. Op de afdeling zal het prototype van de maaidorser die in het voorjaar van 2013 voor het eerst aan het publiek werd getoond verder worden ontwikkeld.

De Amerikaanse maaidorserfabrikant Tribine heeft een ontwikkelingsafdeling geopend in Newton, Kansas. Op de afdeling zal het prototype van de maaidorser, die in het voorjaar van 2013 voor het eerst aan het publiek werd getoond, verder worden ontwikkeld.

De Tribine is gebaseerd op de Agco Gleaner S77, een axiaaldorser met een motorvermogen van 275 kW (375 pk). Bijzonder is dat de machine is uitgerust met knikbesturing en dat op het achterste deel een graantank is gemonteerd met een inhoud van 1.000 bushel (goed voor 36 tot 44 ton, afhankelijk van het gewas). De enorme tank is in twee minuten te lossen.

Behalve de hoge capaciteit,  is de lage bodemdruk een sterk punt van de Tribine, meent de Amerikaanse sojabonen- en maisteler, Ben Dillion, die een de loop der jaren een aantal prototypes van de Tribine bouwde. Door de knikbesturing kan de machine ook in hondengang over het perceel rijden.

Prototype

Het laatste prototype werd een paar jaar geleden al in het veld gespot en in 2013 op de vakbeurs Agconnect Expo & Summit in Kansas City voor het eerst aan het publiek getoond. Het plan is nu om in 2016 met de eerste productiemodellen veldtesten uit te voeren.

De nieuw geopende ontwikkelafdeling wordt geleid door Robert Matousek, een man die – getuige de vele patenten die op zijn naam staan – zijn sporen heeft verdiend bij maaidorserontwikkelafdelingen van CNH en Agco.