Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Rood-witte Zetors voor Poolse klanten

Een Zetor in rood en wit. Wie zo’n trekker in deze speciale kleurstelling wil hebben, moet naar Polen. Ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van Zetor in Polen gaat de Tsjechische trekkerfabrikant namelijk 200 speciale trekkers bouwen.

Speciaal voor die twintigste verjaardag krijgt de gelimiteerde oplage een wit dak en witte wielen. Dat zorgt ervoor dat de trekkers de kleuren dragen van de Poolse vlag. Zetor is van zichzelf immers al voorzien van een rode motorkap en rode spatborden. Daarnaast is er op de cabinedeuren een sticker te vinden van een adelaar met gespreide vleugels. Die sticker refereert naar het Poolse nationale embleem.

Zetor Polska startte zijn activiteiten in 1995 en heeft in die twintig jaar ruim 34.000 trekkers verkocht, geeft de fabrikant aan. Toen werkten er acht mensen bij Zetor Polska. Nu zijn dat er 46. In Polen worden vooral trekkers tussen 80 en 100 pk verkocht. En juist in die vermogensklasse levert Zetor trekkers. De Zetor Proxima en Major doen het dan ook goed in het land.