Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zetor introduceert 6-cilinder Crystal

De Tsjechische trekkerfabrikant Zetor maakt bekend dat het met een nieuwe 6-cilinder trekker komt, de Crystal. Er zijn twee modellen. Een met een vermogen van 107 kW (144 pk) en een van 120 kW (163 pk).

De Tsjechische trekkerfabrikant Zetor maakt bekend dat het met een nieuwe 6-cilinder trekker komt, de Crystal. Er zijn twee modellen. Een met een vermogen van 107 kW (144 pk) en een van 120 kW (163 pk).

Dat vermogen komt uit een zescilinder common-rail motor met 24 kleppen van Deutz. De motorenfabrikant waar Zetor een samenwerkingsverband mee is aangegaan. Dat maakt het niet alleen mogelijk om trekkers met hogere vermogens te bouwen, maar ook om te voldoen aan strengere milieu-eisen.

Vlaggenschip

Vorige week werden we al op de hoogte gebracht van het feit dat Zetor met een nieuwe trekker zou komen. Vandaag wordt dus bekend dat de Tsjechen een nieuw vlaggenschip en een vierde serie aan het programma toevoegen. Het sterkste model van de fabrikant. De trekker markeert ook terugkomst van de naam Crystal. Zetor voerde deze serie namelijk van 1968 tot 1989.

Drietraps powershift

De wielbasis van de trekker is anders – want groter – dan de andere Zetor trekkers: 2.840 mm. De trekker is voorzien van een drietraps powershift transmissie en heeft 30 versnellingen voor-, en 30 versnellingen achteruit. Tegelijkertijd is er een electrohydrauliche omkeer en kun je ontkoppelen door een knopje op de schakelpook in te drukken. De vooras bestaat, ter bevordering van het rijcomfort, uit twee onafhankelijk geveerde delen.

Cabine

De cabine is ook geveerd, voorzien van airco en een zonnedak. Het opgegeven geluidsniveau bedraagt 73 decibel. Het nieuwe vlaggenschip van Zetor heeft een brandstoftank met een inhoud van 300 liter. De capaciteit van de hydraulische pomp is 85 liter per minuut.

Rode velgen

En als laatste: de velgen zijn rood in plaats van grijs, zoals we van Zetor gewend zijn. Maar dat verandert. Alle Zetor-trekkers krijgen na verloop van tijd rode velgen. De eerste Crystals worden deze zomer afgeleverd.

ZETOR FIELD ZETOR 4