Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

De nieuwe Optimus 480 wentelploeg van Rumptstad

Machinebouwer Rumptstad heeft een wentelploeg volledig in eigen huis ontwikkeld en gebouwd: De Optimus 480. De Zuid-Hollandse fabrikant bouwde voorheen de ploeg met onderdelen van Kverneland en later van Rabe. Op het 480-rister na is de ploeg nu helemaal nieuw en door Rumptstad zelf gebouwd.

Rumptstad

De puntafstand tussen de verschillende elementen is standaard 100 cm maar 90 of 85 cm is ook mogelijk. Gevolg is wel dat er geen plek meer is voor het voorste schijfkouter. Door de afstand van de ploegelementen te verkleinen, komt de ploeg dichter op de trekker te zitten.

Omdat alle onderdelen aan de ploeg zijn geschroefd, kun je gemakkelijker een extra element­ aan het frame monteren. Rumptstad levert de Optimus in een uitvoering met drie tot zes scharen.

De gehele ploeg is niet alleen lichter geworden, ook is het gewicht verder naar voren gebracht. Daardoor krijg je meer druk op de achteras en dus meer grip. Abonnees lezen het volledige verhaal over de Rumptstad Optimus 480 in de maarteditie van vakblad LandbouwMechanisatie.

Gerelateerde artikelen