Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Aanschaf tweedehands viercilinder trekker

Een viercilinder is interessant om tweedehands aan te schaffen zolang je de trekker bij de aanschaf maar op de juiste plekken naloopt. Het Engelse vakblad Farmers Weekly geeft tips waar je op moet letten bij een bepaald type trekker. Eén van de trekkers is de Claas Arion 540.

Een viercilinder is interessant om tweedehands aan te schaffen zolang je de trekker bij de aanschaf maar op de juiste plekken naloopt. Het Engelse vakblad Farmers Weekly geeft tips waar je op moet letten bij een bepaald type trekker. Eén van de trekkers is de Claas Arion 540.

De Claas Arion 540 werd gebouwd in 2010 en haalt 99 kW (135 pk) uit een 4,5 liter John Deere-motor. Deze motor kampt volgens het vakblad zelden met problemen. Mocht er toch iets mis zijn, dan toont het dashbord een foutcode. Een zwak punt is de turbo, die op de eerdere modellen van deze serie nog wel eens vastliep. Bij aanschaf is het van belang om deze goed te controleren. Zodra het onderdeel vervangen moet worden, kost dit omgerekend al snel 2.680 euro, exclusief manuren. Een ander zwak punt is de haakse bocht van de uitlaat, onderaan bij de cabine. Het vervangen van dit onderdeel kost ongeveer 887 euro plus enkele uren sleutelen.

Versnellingsbak

Om de versnellingsbak te testen is het van belang om meerdere keren in elke powershift-versnelling te rijden. Mocht dit niet helemaal goed werken, dan is er nog geen reden voor paniek. Het is wel verstandig om langs de dealer­ te gaan om de bak opnieuw te laten kalibreren. Wanneer een kalibratie onmogelijk is, liggen er problemen op de loer en kun je volgens de auteurs maar beter even verder zoeken. Bij de controle van de remmen is het gehoor belangrijk. Ongewenste geluiden duiden­ op problemen. Het vervangen van de remschijven is kostbaar. De achteras kun je controleren via de dopjes op vetnippels. Als deze er nog opzitten is de as vrij nieuw. Bij de 500-uurs controle worden ze vaak verwijderd en vervolgens niet terug gezet.

Gerelateerde artikelen