Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Automatische trekker van ZF

ZF in het Duitse Friedrichshafen heeft het prototype van een innovatieve trekker gebouwd die gebruik maakt van techniek die bij geautomatiseerde transportsystemen en personenauto’s reeds bekend is.

ZF in het Duitse Friedrichshafen komt met het prototype van een innovatieve trekker die techniek toepast die bij geautomatiseerde transportsystemen en  personenauto’s reeds bekend is.

De ZF Innovation Tractor is voorzien van meerdere camera’s die de plaats van de trekker ten opzichte van de omgeving bepalen. Die camera’s leggen de basis voor het automatisch aankoppelen van werktuigen. Dat is volgens ZF veiliger dan de huidige manier. Om diezelfde reden is de ZF toekomsttrekker ook te besturen via afstandsbediening. De Innovation Tractor kan echter ook geheel autonoom rijden. Het werk is dan te volgen en te beïnvloeden  via de iPad.

Elektrische aandrijflijn

De ZF-trekker heeft elektrische wielmotoren voor een optimale efficiëntie in de aandrijflijn. De generator, die aangedreven wordt door een dieselmotor, levert ook stroom voor extra wielmotoren op de kieper of aanhanger. Daardoor wordt in het veld de trekkracht verdeeld over alle assen. Een relatief lichte trekker kan zo uit de voeten met een verhoudingsgewijs zware kieper. Met dezelfde techniek zijn bij transport met een volle kieper ook hellingen tot 30% te nemen.

Gerelateerde artikelen