Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zetor in Guinness Book of Records

Trekkerfabrikant Zetor staat in het Guinness Book of Records. Dat heeft de producent voor elkaar gekregen met een megagrote afbeelding op een perceel in Litouwen, gemaakt met een Crystal , die te zien moet zijn vanuit de ruimte. Reden voor de poging is het 70-jarig bestaan van Zetor.

Trekkerfabrikant Zetor staat in het Guinness Book of Records. Dat heeft de producent voor elkaar gekregen met een megagrote afbeelding op een perceel in Litouwen, gemaakt met een Crystal , die te zien moet zijn vanuit de ruimte. Reden voor de poging is het 70-jarig bestaan van Zetor.

Initiatiefnemer van de recordpoging is Specagra, een Zetordealer in Litouwen. Om de afbeelding te maken werd er een Unia Europe veldspuit achter de Zetor Crystal, de door Pininfarina ontworpen trekker, gehangen. De tank werd gevuld met de verf die normaal gesproken gebruikt wordt om lijnen op een voetbalveld te trekken.

Na twee uur en een kwartier was de afbeelding van het nationale symbool van Litouwen klaar. Het oude record was in handen van de makers van een afbeelding van 1,2 hectare in Turkije. De plaat in Litouwen beslaat een stuk grond van 6,02 hectare.