Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Beurs

Gouden Sima-innovatie medailles voor Michelin en Trelleborg

Bandenfabrikanten Michelin en Trelleborg hebben beide een gouden medaille gewonnen voor de beste innovatie die tijdens de Parijse landbouwbeurs Sima – in februari 2017 – te zien is. Michelin wint de prijs voor de Evobib band en Trelleborg voor het VIP systeem.

Bandenfabrikanten Michelin en Trelleborg hebben beide een gouden medaille gewonnen voor de beste innovatie die tijdens de Parijse landbouwbeurs Sima – in februari 2017 – te zien is.  Michelin wint de prijs voor de Evobib band en Trelleborg voor het VIP systeem.

De nieuwe Evobib band van Michelin is ontworpen voor zowel veld- als transportwerk. De radiaalband heeft een nieuw profiel dat nog nooit eerder te zien was. Het centrale middengedeelte van de radiaal band is voorzien van profiel dat op de weg goed presteert. Dat deel komt, bij de aanbevolen bandenspanning, op de weg in aanraking met de weg. Het overige deel van de band heeft van nokkenprofiel voor in het veld. Bij een lage bandenspanning plat de band door een vernieuwd karkas af en komt ook het buitenste deel van het profiel in aanraking met de bodem. Daarvoor moet je wel eerst de druk in de band verlagen. Een drukwisselsysteem is dus noodzaak. Uiteindelijk moet de band 5 procent aan brandstof besparen op de weg en tot wel 50 procent extra trekvermogen kunnen overbrengen in het veld. De band is begin volgend jaar te koop.

Trelleborg wint met het VIP systeem, wat staat voor Variable Inflation Pressure. Het moet automatisch de bandenspanning regelen op basis van de belasting. Trelleborg heeft samen met Fendt dit systeem ontwikkeld voor een maaidorser. Zodra de graantank vol raakt past een compressor in de velg de bandenspanning automatisch aan. Door middel van sensoren die de verplaatsing, druk en temperatuur meten regelt het systeem zo dus de voetafdruk van de band. Dat moet bodemverdichting verminderen.

De Michelin Evobib

In de velg monteerde Trelleborg een compressor

 

Gerelateerde artikelen