Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Nieuwe Kverneland-joystick

Kverneland heeft een nieuwe joystick ontwikkeld die prima samenwerkt met Tellus isobus-terminals van de fabrikant. De stick biedt de mogelijkheid om maar liefst 44 werktuigfuncties te koppelen aan een eigen schakelaar.

Kverneland heeft een nieuwe joystick ontwikkeld die prima samenwerkt met Tellus isobus-terminals van de fabrikant. De joystick biedt de mogelijkheid om maar liefst 44 werktuigfuncties te koppelen aan een eigen schakelaar.

Steeds meer werktuigen worden uitgerust met elektronische snufjes. De bediening ervan via een terminal werkt niet altijd plezierig. Vandaar dat fabrikanten eenvoudig te bedienen joysticks ontwikkelen, waarmee je de bediening van een werktuigfunctie kunt koppelen aan een schakelaar op de joystick. Dat vereenvoudigt de bediening enorm.

44 werktuigfuncties

De IsoMatch Grip, zoals Kverneland de joystick heeft genoemd, heeft vier modi, elk met een eigen kleur. Voor elke modi zijn er elf werktuigfuncties te programmeren, waardoor het totaal op 44 werktuigfuncties uitkomt. Om te voorkomen dat je per ongeluk een knop indrukt, moet je met je vingers aan de achterkant ook een toets indrukken.

Tegelijkertijd met de joystick brengt Kverneland de IsoMatch Tellus Pro-terminal op de markt. Met dit tweedelig scherm kan de gebruiker twee isobus-werktuigen tegelijk bedienen en controleren. Dankzij een snellere processor start het scherm snel op. Bovendien is het scherm te dimmen en veel beter leesbaar dan dat van vorige versies.

Gerelateerde artikelen