Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Leeslijst

Transport

Vervaet ontwikkelt compacte Hydro Trike

De Nederlandse machinefabrikant Vervaet is gestart met de ontwikkeling van de nieuwe Hydro Trike 16T meststrooier. Deze machine is compacter dan de eerder gepresenteerde Hydro Trike XL 18T.

De nieuwe machine zal voorzien worden van een Panien-strooierbak met een inhoud van 16 ton. De strooierbak van de Hydro Trike XL is met een inhoud van 18 ton een slag groter. De kleinere variant zal niet voorzien zijn van de extra middenas. In de machine komt een DAF Paccar MX355 motor te liggen. Dit blok heeft een vermogen van 353 kW (480 pk). In de XL komt in de toekomst een motor met een vermogen van 389 kW (530 pk). “Dit heeft te maken met de nieuwe motoren die DAF produceert”, vertelt Luc van Rijen, marketing manager van Vervaet. Qua aandrijving is de machine gelijk aan de XL.

Automatische afgifte

Het strooien gebeurt middels een automatisch afgiftesysteem. Via de terminal in de cabine voert de chauffeur de afgifte en de dichtheid van het strooiproduct in. De machine bepaalt vervolgens zelf de opening van de doseerschuif, snelheid van de bodemketting, enzovoort.

Ontwikkeling

De nieuwe Hydro Trike 16T zal nog niet te zien zijn op de Agritechnica. “We beginnen nu met de ontwikkeling van de machine. Wanneer deze klaar is, dat durf ik nog niet te zeggen”, aldus Van Rijen. De Hydro Trike XL met vloeibare mestopbouw zal wel op de Agritechnica te zien zijn.