Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Agritechnica 2017: Bergmann stelt strooier in met smartphone

De Duitse machinebouwer Bergmann komt met een applicatie voor de smartphone waarmee de vaste meststrooier ingesteld kan worden. De app is beschikbaar voor Android en Apple smartphones. De app wordt gelanceerd op de Agritechnica en is gratis te downloaden.

Strooitabellen via de smartphone raadplegen is niet nieuw. Enkele kunstmeststrooier-fabrikanten hebben een app waarmee de machine kan worden ingesteld. De Bergmann-app ondersteunt alle standaard modellen die het in het pakket heeft. Na de selectie van de machine kan het te strooien materiaal worden geselecteerd. Onder andere compost, stalmest en kalk staan in de lijst. De standaard waarden voor stikstof (N), fosfaat (P) en Kalium (K) voor het geselecteerde materiaal worden automatisch geladen. Eventueel kunnen eigen analyse-uitslagen van de mest worden ingevoerd.

Na invoeren van de rijsnelheid en de gewenste dosering per hectare geeft de app de instellingen voor onder andere bodemketting en doseerschuif. Omdat de hydrauliekopbrengst van trekkers behoorlijk kan verschillen kan de app de bodemketting kalibreren. De app vraagt vervolgens om met een stopwatch te meten hoe lang het duurt voordat een meenemer een volledige ronde heeft gemaakt.

 

Gerelateerde artikelen