Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Agritechnica 2017: Aangedreven woeler van Imants

Machinefabrikant Imants heeft op Agritechnica een nieuwe aangedreven woeler geïntroduceerd: de Cultermatic. De machine is ontwikkeld om grond die op een diepte van meer dan 50 cm verdicht is, open te breken.

De Cultermatic heeft twee werkbalken met elk vier woelen. Bijzonder is dat de woeler wordt aangedreven door de aftakas. Dat leidt ertoe dat de voorste woelpoten met grote snelheid naar voren bewegen als de achterste woelpoten naar achteren bewegen. Gaan de voorste poten naar achter, dan gaan de achterste poten naar voren.

Het gevolg is dat storende lagen in de ondergrond worden doorbroken. Om een meer mixend effect te krijgen, kun je de glijplaten van de achterste woelpoten iets omhoog zetten.

Uitgedroogd

Imants verwacht dat de machine veel nuttig werk kan verrichten op uitgedroogde gronden in Afrika, waarop door storende lagen in de ondergrond weinig meer wil groeien. Imants ziet de bewerking met de Cultermatic als een eerste stap om slechte grond weer vruchtbaar te maken. Maar ook in Europa zijn er voldoende boeren die met de Cultermatic aan de slag willen, zegt Imants-eigenaar Felix Peters.

Gerelateerde artikelen