Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Agritechnica 2017: Alleskunner van Farmtec

Farmstore toont op Agritechnica een niet-aangedreven grondbewerkingsmachine, die je kunt gebruiken als grondfrees, zaaibedbereider en stoppelwerktuig. Een 3 meter brede Farmtec Lice kost circa 25.000 euro.

Farmstore toont op Agritechnica een niet-aangedreven grondbewerkingsmachine, die je kunt gebruiken als grondfrees, zaaibedbereider en stoppelwerktuig. Een 3 meter brede gedragen Farmtec Lice kost circa 25.000 euro.

De 3 meter brede machine heeft twee werkbalken waaraan per balk vier schuin gemonteerde draai-elementen zijn geschroefd. De elementen op de tweede balk zijn tegengesteld aan de voorste elementen gemonteerd.

Aan de schuin gemonteerde draaielementen zijn stalen kromme armen met vingers gemonteerd. De armen en vingers werken de grond los en omhoog. Achter de draai-elementen is een egalisatieplaat gemonteerd en daarachter een kooirol met driehoektanden voor de diepte-instelling.

Bietenland

De getrokken 6 meter brede variant heeft afgelopen jaar naar tevredenheid in Italië gewerkt. Komend voorjaar wil Farmstore de machine onder meer gebruiken om bietenland klaar te leggen.

Volgens Farmstore werkt de machine het mooist bij een rijsnelheid van minimaal 15 km per uur. Een 3 meter brede machine vereist een vermogen van circa 110 kW (150 pk).

Gerelateerde artikelen