Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Beurs

ATH 2018: Horizontaal roterende schoffel van Busa

In de stand van Landkracht uit Nijverdal is de roterende schoffel te zien van het Hongaarse merk Busa. De rotors worden door de grond aangedreven. Doordat ze net niet vlak staan ondervindt de ene kant meer weerstand dan de andere, waardoor ze gaan draaien.

In de stand  van Landkracht uit Nijverdal is de roterende schoffel te zien van het Hongaarse merk Busa. De rotors worden door de grond aangedreven. Doordat ze net niet vlak staan ondervindt de ene kant meer weerstand dan de andere, waardoor ze gaan draaien.

De zelfreinigende waaiervorm van de rotoren – twee per rij – zorgt er volgens Landkracht voor dat de kans op stropen en / of verstoppingen nihil is. De messen (de lepels) zijn gemaakt van hoogwaardig staal en individueel vervangbaar. Ze snijden en poetsen het onkruid weg en maken tevens de grond los. Elk van de rotoren is bevestigd aan een parallellogram en heeft een zwaar lager. De hoek van de rotor is instelbaar en er zijn rijsnelheden mogelijk tot 14 km/h. Met een zaaitank is het schoffelen van de mais te combineren met het zaaien van een vanggewas. De Busa KS is er als 6-, 8- of 10-rijer.