Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Subsidiepot trekkerbumpers leeg

Brancheorganisatie Cumela meldt dat de subsidiepot voor de aanschaf van een trekkerbumper leeg is. De campagne om 500 trekkerbumpers te subsidiëren begon in September 2016 en is na bijna 2,5 jaar ten einde gekomen.

In 2011 werd de eerste trekkerbumper in gebruik genomen. Cumela zag de meerwaarde  van de overrijdbeveiliging en besloot een aantal praktijkproeven onder haar leden uit te zetten. De eerste bumpers waren voorzien van een botsabsorber om ook de impact van een ongeluk op te vangen. De doorontwikkelde bumpers hebben geen botsabsorber en zijn daardoor goedkoper en dichter op de trekker te monteren. Het hoofddoel bleef: voorkomen dat een medeweggebruiker bij een ongeluk onder de voorwielen komt. Door de aangebrachte verlichting en breedtemarkeringen moeten de trekkers bovendien beter opvallen.

Subsidieregeling

Om de verkoop van trekkerbumpers te stimuleren besloot Cumela in 2016 een subsidieregeling in het leven te roepen: leden van de brancheorganisatie die een trekkerbumper van één van de 15 geselecteerde fabrikanten aanschaften konden rekenen op 500 euro subsidie per bumper. Ieder lid kon maximaal twee bumpers met subsidie aanschaffen.

Gerelateerde artikelen