Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Poten en zaaien

Dewulf met eigen frees

De Belgische machinebouwer Dewulf heeft een eigen frees. Daarmee zet de fabrikant weer een stap richting full-linerschap in de aardappelmechanisatie.

AVR en Grimme hadden er al eentje. En nu sluit Dewulf zich aan met een eigen frees. Daarmee is de fabrikant niet meer aangewezen op een toeleverancier. Dewulf bouwt de frezen in de Miedema-fabriek in Winsum (FR). LandbouwMechanisatie zag bij Koninklijke Maatschap Wilhelminapolder de SC 300-frees in combinatie met een getrokken CP 42-bekerpootmachine aan het werk.

Fronthef en achter de trekker

De Dewulf SC 300 kan zowel in de fronthef als achter de trekker worden gehangen. De frees heeft een rotordiameter van 650 mm. Dat Dewulf niet heeft gekozen voor een nog grotere rotordiameter van bijvoorbeeld 760 mm – een maat die je vaak terugziet op aanaardfrezen – is omdat de frees dan te groot en te zwaar wordt in combinatie met gedragen pootmachines.

Alle informatie over de Dewulf SC-300, waaronder de technische gegevens, brutoprijs, bediening en het ontstaan van de freesproductie is te lezen in de nieuwste uitgave, nummer 5, van vakblad LandbouwMechanisatie.

Gerelateerde artikelen