Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Case IH moet naam Versum-trekker veranderen

Trekkerbouwer Case IH moet de naam van de Versum CVX Drive trekkers schrappen. Hij komt teveel overeen met de productnaam van een andere fabrikant. Welke fabrikant dat is, is niet bekend gemaakt.

Trekkerbouwer Case IH moet de naam van de Versum CVX-Drive trekkers schrappen. Hij komt teveel overeen met de productnaam van een andere fabrikant. Welke fabrikant dat is, is niet bekend gemaakt.

Case IH introduceerde de Versum CVX-Drive trekkers tijdens de Franse landbouwmachinetentoonstelling Sima in februari dit jaar. Dat de naam van de trekkerserie nu moet veranderen is een flinke tegenslag voor de trekkerfabrikant. Case IH, maar ook zijn dealers moeten al het promotiemateriaal, folders, video’s en handleidingen vernietigen. Ook vraagt Case IH zijn dealers alle internetpagina’s of social media-posts te verwijderen waar de naam van de trekker op is te vinden. De fabrikant heeft dat ondertussen zelf al gedaan.

(tekst loopt door onder de foto)

Opnieuw keuren

Daarnaast moet Case IH de trekker opnieuw homologeren en keuren. Dat zorgt er in ieder geval voor dat de trekkers later uitgeleverd zullen worden dan tot voor kort nog de bedoeling was. De fabrikant hoopt dat de eerste trekkers in september van de band rollen. In februari was het nog de bedoeling dat de trekker voor de zomer beschikbaar zou zijn.

Nieuwe naam later bekend

Welke naam de Versum CVX-Drive zal krijgen, is nog niet bekend. Evenmin is bekend welke fabrikant bezwaar heeft gemaakt tegen het gebruik van de typeaanduiding Versum. Ook is nog niet duidelijk of dit een trekkerfabrikant is of dat het concurrerende product nu al te koop is, of nog op de markt moet verschijnen. Feit is wel dat de typeaanduiding Versum lijkt op de aanduiding die Valtra meegeeft aan een van hun powershifttransmissies: Versu.