Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zomertour 2019: dag 1 – Van Horst naar Reusel

Maandagochtend 3 juni ging de LandbouwMechanisatie zomertour van start. Het redactieduo Jasper Lentz en Chris Vlaanderen starten in het Limburgse Horst. Daar, bij het Nederlandse kantoor van John Deere, halen ze de John Deere 7310R en aangekoppelde Beco-kieper, op.

Maandagochtend 3 juni is de LandbouwMechanisatie Zomertour van start gegaan. Het redactieduo Jasper Lentz en Chris Vlaanderen starten in het Limburgse Horst. Daar, bij het Nederlandse kantoor van John Deere, halen ze de John Deere 7310R en aangekoppelde Beco-kieper op.

Van Horst gaat de reis over de Limburgse wegen richting Noord-Brabant. De eerste stop is in Deurne. Bij mechanisatiebedrijf M. Aldenzee worden ze bijgepraat over een Nederlandse elektrische trekker. Een trekker die later ook autonoom zijn werk zou moeten doen. Daarna vervolgen Jasper en Chris hun reis en komen ze aan bij landbouwmachinebouwer Imants in Reusel.

In totaal rijden de redacteuren op dag 1 van de LandbouwMechanisatie Zomertour ongeveer 100 kilometer. Ze verbruiken in totaal 110 liter diesel. Dat is 21,8 liter per uur.

Jasper en Chris blikken in een podcast terug op de eerste dag van de Zomertour: