Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Fendt voegt sterkere 314 aan 300 Vario serie toe

Trekkerbouwer Fendt zal begin 2020 een topmodel aan de 300 Vario serie toevoegen. De 314 Vario heeft een motorvermogen van ongeveer 110 kW (150 pk).

Trekkerbouwer Fendt zal begin 2020 een topmodel aan de 300 Vario serie toevoegen. De 314 Vario heeft een motorvermogen van ongeveer 112 kW (152 pk).

De motor krijgt een powerboost van 10 pk. Dat vermogen komt beschikbaar tijdens stationair aftakaswerk. Daarnaast kan het beetje bij beetje aangesproken worden tijdens het rijden. Het komt dan echter niet beschikbaar voor de aandrijving van de trekker of werktuigen, maar alleen voor stroomverbruikers zoals de ventilator van de motor, verlichting of airco.

(de tekst loopt door onder de foto)

Fendt One

Verder is de trekker in zijn Profi en Profi+ versie uitgerust met het vernieuwde interieur, het zogenoemde Fendt One. Een nieuwe armleuning met vrij programmeerbare knoppen, een digitaal dashboard en tot twee monitoren – een in de armleuning en een in de dakrand – horen daar bij. Maar daarover later meer op deze website.

(de tekst loopt door onder de foto)

Even wachten

De trekker is te zien tijdens Agritechnica, maar tijdens de persbijeenkomst die afgelopen week werd georganiseerd, toonde Fendt de prototypes niet. De beschikbaar gestelde foto’s geven aan dat de trekker een licht aangepaste neus krijgt. De 314 Vario is vanaf januari volgend jaar leverbaar. Bestellen kan vanaf november. Wie ook een cabine met het nieuwe interieur wil, moet even wachten. Die is namelijk voorlopig alleen in Duitsland, Frankrijk en Engeland leverbaar.

Gerelateerde artikelen