Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Drones

Dubbele landbouwcamera van MicaSense

MicaSense, de fabrikant van dronecamera’s voor de landbouw, komt met een dubbele cameraset bestaande uit de RedEdge-MX en RedEdge-MX Blue. Beide camera’s meten verschillende bandbreedtes. Ofwel tijdens een vlucht kun je twee keer zoveel gegevens verzamelen die je later kunt omzetten tot een gewaskaart.

De RedEdge-MX legt met vijf sensoren lichtgolven in verschillende bandbreedtes vast: blauw, groen en drie banden tussen rood en red edge. De nieuwe RedEdge-MX Blue legt coastal bleu, groen, rood, en twee banden in red-edge vast. Overigens verschillen de bandbreedtes van beide camera’s. Kortom, de camera’s meten niet twee keer hetzelfde.

Beide camera’s nemen 1 foto per seconde. Op een vlieghoogte van 120 meter leggen de camera’s een oppervlak van 64 cm² per pixel vast. Via gps worden de foto’s aan een locatie gekoppeld.

Bevestiging

Als je al een RedEdge-M of RedEdge-MX hebt, dan kun je ook de RedEdge-MX Blue los bestellen. Met behulp van een speciale beugel kun je de camera’s bevestigen aan je drone. De dubbele cameraset past aan de DJI Inspire 2, Matrice 200-serie en de Matrice 100/600-serie. Beide camera’s inclusief montagebeugel wegen 508,8 gram. De dubbele cameraset kost ongeveer 9.668 euro. De RedEdge-MX Blue met montagebeugel kost ongeveer 5.621 euro.