Favoriet

Drones

Dubbele landbouwcamera van MicaSense

MicaSense, de fabrikant van dronecamera’s voor de landbouw, komt met een dubbele cameraset bestaande uit de RedEdge-MX en RedEdge-MX Blue. Beide camera’s meten verschillende bandbreedtes. Ofwel tijdens een vlucht kun je twee keer zoveel gegevens verzamelen die je later kunt omzetten tot een gewaskaart.

De RedEdge-MX legt met vijf sensoren lichtgolven in verschillende bandbreedtes vast: blauw, groen en drie banden tussen rood en red edge. De nieuwe RedEdge-MX Blue legt coastal bleu, groen, rood, en twee banden in red-edge vast. Overigens verschillen de bandbreedtes van beide camera’s. Kortom, de camera’s meten niet twee keer hetzelfde.

Beide camera’s nemen 1 foto per seconde. Op een vlieghoogte van 120 meter leggen de camera’s een oppervlak van 64 cm² per pixel vast. Via gps worden de foto’s aan een locatie gekoppeld.

Bevestiging

Als je al een RedEdge-M of RedEdge-MX hebt, dan kun je ook de RedEdge-MX Blue los bestellen. Met behulp van een speciale beugel kun je de camera’s bevestigen aan je drone. De dubbele cameraset past aan de DJI Inspire 2, Matrice 200-serie en de Matrice 100/600-serie. Beide camera’s inclusief montagebeugel wegen 508,8 gram. De dubbele cameraset kost ongeveer 9.668 euro. De RedEdge-MX Blue met montagebeugel kost ongeveer 5.621 euro.