Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Vervaet test nieuwe 5×5 Hydro Trike

Machinebouwer Vervaet werkt aan een nieuwe versie van de Hydro Trike. De vijfwielige zelfrijder heeft een Euro 6 DAF MX390 motor met een vermogen van 390 kW (530 pk). De machine flink onder handen genomen en is in 2021 leverbaar.

De belangrijkste veranderingen zijn de vernieuwde aandrijflijn en de middenas die, optioneel, aangedreven wordt. Verder wordt de Hydro Trike uitgerust met elektronische tractiecontrole. Dat maakt de zelfrijder geschikt voor het werken op hellingen. De middenas is voorzien van een nieuw veersysteem en zorgt, zo meldt Vervaet, voor een beter rijcomfort door een nieuwe stabilisatie.

Tractiecontrole

De automatische tractiecontrole ontziet de chauffeur. Voorheen moesten de instellingen handmatig worden aangepast aan de omstandigheden. De vernieuwde Hydro Trike doet dat automatisch met behulp van sensoren die de snelheid van de wielen meten. Aan de hand daarvan wordt de olie verdeeld naar de hoeveelheid tractie per wiel.

Aandrijving

De nieuwe Hydro Trike wordt uitgerust met het eerder dit jaar geïntroduceerde VSG-aandrijfsysteem. Met dat systeem wordt de achteras aangedreven door twee hydromotoren. Is de gewenste snelheid bereikt, dan wordt de oliestroom zo geregeld dat alleen het benodigde vermogen geleverd wordt. Bij wegtransport wordt één van de twee hydromotoren uitgeschakeld. De maximaal haalbare snelheid van de vijfwieler is 40 km/u. Die snelheid wordt bereikt met 1.200 tpm.

De machine is op Agritechnica voor het eerst te zien.

 

Gerelateerde artikelen