Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Linde-veiligheidsvest waarschuwt heftruckchauffeur

Heftruckfabrikant Linde komt met het zogenoemde interactive warning vest. Loopt er een persoon met een veiligheidsvest in de buurt van een heftruck, dan krijgt de chauffeur een waarschuwingssignaal. Ook wordt de rijsnelheid omlaag gehaald en begrensd. Zo probeert de machinefabrikant ongelukken in bewaarloodsen en magazijnen te voorkomen.

Om extra op te vallen is het vest voorzien van rode led-lichtjes. Een zendertje in het vest straalt ultra-wideband (UWB) radiosignalen uit. Het zendertje wordt gevoed door een kleine accu die je kunt opladen. In de heftruck zit een ontvanger. Knipperende led-lampjes op de ontvanger en een geluidssignaal waarschuwen de chauffeur als er iemand in de buurt van de heftruck is. Een display weergeeft hoeveel personen er rond de heftruck lopen.

Knipperen en trillen

Is er iemand in de buurt is, dan gaat ook de rijsnelheid van heftruck automatisch omlaag. De heftruck rijdt dan ook niet harder dan de ingestelde snelheid, totdat de persoon weer verder van de heftruck af is. Ook de persoon die het vest draagt, wordt gewaarschuwd als een heftruck nadert. Het vest gaat trillen, je hoort een geluidssignaal en de led-lampjes gaan knipperen.

Gerelateerde artikelen