Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Nieuwe Cenio aanbouwcultivator van Amazone

Amazone presenteert de nieuwe compacte aanbouwcultivator Cenio. De machine komt in het programma als kleine broer van de Cenius. Daarmee rondt de fabrikant het cultivatorgamma voor de in de 3-puntshef naar onderen af.

De Cenio is er in werkbreedtes van 3, 3,5 en 4 meter in starre uitvoering. De cultivator kan gebruikt worden met trekkers van 105 tot 190 pk, afhankelijk van de werkbreedte.

Gewasresten

De Cenio kan worden ingezet voor 5 tot 25 cm. Met een onderlinge tandafstand van 30 cm werkt de Cenio volgens de fabrikant ook bij grote hoeveelheden gewasresten. De tanden van de Cenio hebben dezelfde bevestigingsstelen als die van de Cenius. Voor de ondiepe stoppelbewerking kan het 350-mm-C-Mix-vleugelschaar worden gebruikt, voor de grondbewerking tot 25 cm werkdiepte het 80 mm de C-Mix kouter. Het snelwisselsysteem van de kouters C-Mix-Clip is leverbaar voor de Cenio.

Egaliseren

Voor het egaliseren van de grond achter de tanden zijn verenstalen toestrijkers beschikbaar. Voor het werken onder omstandigheden met een zeer hoog aandeel gewasrestanten zijn fijn gekartelde holle schijven met een diameter van 410 mm beschikbaar als alternatief.

Gerelateerde artikelen