Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Wetsvoorstel kentekening en apk wederom uitgesteld

Het plenair debat over het wetsvoorstel registratie, kentekenen en apk landbouwvoertuigen is uitgesteld. Het debat stond voor deze week gepland, maar wordt overgeheveld naar week 3 van 2020.

Brancheorganisatie Fedecom laat op haar website weten teleurgesteld te zijn. Te meer omdat uitstel ook de procedures behorend bij het wetsvoorstel worden doorgeschoven. Dat gaat onder meer over de manier waarop voertuigen met specifieke afmetingen en massa een technische keuring kunnen verkrijgen bij de RDW.

Sinds 2015

Het wetsvoorstel ligt al jaren op de plank. In april 2015 het voorstel voor kentekening van landbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid en hun aanhangwagens al ter inzage. Destijds werd gedacht dat de wet op 1 januari 2017 in werking zou treden.

In april 2019 werd bekend dat nieuw verkochte landbouwvoertuigen per 20 mei 2020 een kentekenplaat zouden hebben. De kanttekening die daarbij geplaatst werd was de instemming door zowel de Eerste als de Tweede Kamer. Die mogelijke instemming wordt nu dus uitgesteld.

Gerelateerde artikelen