Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Zocon komt met eigen lijn pneumatische opbouwzaaimachines

Zonderland Machinehandel komt met een eigen lijn opbouwzaaimachines onder de naam Zocon Pro. In tegenstelling tot eerdere Zocon-opbouwzaaimachines wordt de Zocon Pro geheel in eigen huis gebouwd.

De zaaimachines zijn leverbaar in drie varianten met de keuze uit een 150, 300 of 450 grote zaadtank. Er zijn verschillende zaai-assen leverbaar voor zowel fijn als grof zaad. De snelheid van de zaai-as is via de bedieningskast in 24 snelheden regelbaar. De zaai-as en blower voor luchtverplaatsing zijn beide elektrisch aangedreven. Alle zaaimachines zijn uit te rusten met 5 tot maximaal 13 uitlopen met bijbehorende zaadverdelers (ketsplaatjes),

7-polig signaalstekker

Om het aantal handelingen op de kopakker te reduceren is een 7-polige signaalstekker leverbaar. Aan de hand van het signaal van de trekker weet de zaaimachine de snelheid van de trekker of en de positie van de hefinrichting. Aan de hand van die informatie kan de zaaimachine automatisch de dosering aanpassen of uitschakelen. De Zocon Pro-opbouwzaaimachines zijn te koop vanaf 2.690 euro.