Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Poten en zaaien

AVR geeft gedragen Ceres-pootmachine update

De Belgische fabrikant van machines voor de aardappelteelt, AVR, heeft zijn gedragen Ceres-pootmachine bij de tijd gebracht. De nieuwe machine heet Ceres 440 en vervangt de Ceres 400 die AVR in 2013 op de markt bracht. 

De Belgische fabrikant van machines voor de aardappelteelt, AVR, heeft zijn gedragen Ceres-pootmachine bij de tijd gebracht. De nieuwe machine heet Ceres 440 en vervangt de Ceres 400 die AVR in 2013 introduceerde.

De belangrijkste wijziging is dat het topmodel van de Ceres 440 nu geleverd wordt met vier hydrauliekmotoren voor de aandrijving van de pootelementen. Koos je bij zijn voorganger voor hydraulische aandrijving dan was één hydraulische motor verantwoordelijk voor de aandrijving van alle vier pootelementen.

Deze nieuwe aandrijftechniek van de isobus-machine maakt heel goed sectieaansturing mogelijk op gerende percelen. Daarnaast kan met de machine ook heel eenvoudig per element verschillende plantaantallen worden gepoot.

Toedekschijven

Daarnaast heeft AVR de toedekschijven vergroot van 450 naar 510 mm. Bovendien monteert de fabrikant gekartelde schijven op de Ceres 440, waardoor ze minder snel stil staan in losse grond. De pootdiepte wordt nog steeds bepaald door de dieptewielen voor de pootmachine, maar je kunt de hoogte ervan nu handig en veilig vanaf de zijkant van de machine instellen.

Net als de zelfrijdende vierrijige Puma-rooier  is de Ceres 440 AVR Connect. Deze techniek maakt het heel eenvoudig om de machine in het seizoen te volgen en kun je achteraf per perceel controleren hoe de pootprestaties van de machine zijn geweest. De Ceres is er met een vaste bunker met een inhoud van 1.500 kg of met een kiepbunker met een capaciteit van 2.000 kg.

Gerelateerde artikelen