Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

2,5- en 3,5-tons heftrucks van Yale met litium-ion-accu

Heftruckfabrikant Yale introduceert nieuwe modellen elektrische heftrucks met 2,5- en 3 ton hefvermogen. Voor de fabrikant zijn het de eerst modellen die volledig ontworpen zijn voor het gebruik van lithium-ion-accu’s.

Het gaat om de modellen ERP25VLL en ERP30VLL. Beide zijn voorzien van een ruimtebesparende 80V 360Ah batterij. Volgens de fabrikant is het nu mogelijk om ploegendiensten te draaien zonder de batterijen te hoeven wisselen. Doordat lithium-ion-accu’s minder ruimte in beslag nemen heeft de bestuurder meer ruimte en is de hoofdruimte toegenomen met een forse 86 mm.

Meer voordelen

Maar lithium-ion heeft meer voordelen. Zo hebben de accu’s geen onderhoud meer nodig, in tegenstelling tot de traditionele (lood-zuur-)batterijen. Bovendien is de benodigde oplaadtijd fors korter dan voorheen. Yale biedt verschillende laderopties aan die de batterij volledig op kunnen laden in 1 tot maximaal 3 uur. De fabrikant mikt op gebruikers die de heftruck niet meer dan 2.000 uur per jaar gebruiken. De garantie op de litium-ion-accu is 7 jaar of 12.000 uur.

Gerelateerde artikelen