Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Gespot: Diesel/elektrische Eox-trekker rijdt eerste meters

De Eox-175, de diesel/elektrische trekker van de Nederlandse fabrikant H2Trac, heeft zijn eerste meters gereden. Op foto’s is te zien dat de trekker door de werkplaats in Arnhem rijdt. Dit jaar wil H2Trac nog zeven diesel/elektrische trekkers gaan bouwen, lieten de bouwers al eerder weten in de podcast ‘In productie’. 

De Eox-175, de diesel/elektrische trekker van de Nederlandse fabrikant H2Trac, heeft zijn eerste meters gereden. Op foto’s is te zien dat de trekker door de werkplaats in Arnhem rijdt. Komende periode wordt de machine in het veld getest. Dit jaar wil H2Trac nog zeven diesel/elektrische trekkers gaan bouwen, lieten de trekkerbouwers al eerder weten in de podcast ‘In productie’.

In december 2019 kondigde MTT Tractors-directeur Paul van Ham de opvolger van de diesel/elektrische MultiToolTrac-werktuigendrager aan. De nieuwe variant is korter, lichter en wendbaarder dan de eerste twee versies. De productie vorderde gestaag, totdat MTT Tractors op 1 mei 2020 failliet werd verklaard. Vervolgens werd MTT Tractors overgenomen door H2Trac en ging de productie weer verder. Inmiddels is het prototype van de Eox-175 af.

Podcast

In de podcastserie ‘In productie’ volgen wij het productieproces van de trekker op de voet. Zo vertelt trekkerbouwer Paul van Ham hoe de trekker werkt, waarom hij kiest voor diesel/elektrische aandrijving en waarom de keuze uitgaat naar een Claas-cabine. Beluister nu de podcast:

Gerelateerde artikelen