Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Podcast

H2Trac: ‘De trekker past nog niet door de deur van de werkplaats’

De Eox-175, de trekker van de Arnhemse machinefabrikant H2Trac, heeft de eerste meters gereden en wordt komende maanden getest in de buurt van industriepark Kleefse Waard in Arnhem. De trekker is nog niet in de buitenlucht getest. Er is namelijk een probleem; de trekker past niet door de deur van de werkplaats. “De deur is te laag”, vertelt Paul van Ham in een bonusaflevering van de podcastserie In productie.

De Eox-175, de trekker van de Nederlandse machinefabrikant H2Trac, heeft de eerste meters gereden en wordt komende maanden getest in de buurt van Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Er is alleen nog één probleem; de trekker past niet door de deur van de werkplaats. “De deur is te laag”, vertelt Paul van Ham in een bonusaflevering van de podcastserie In productie.

Er wordt een grotere deur in de werkplaats gemonteerd. Naar verwachting kan de trekker binnen enkele dagen naar buiten. Opvallend is dat je niet in de cabine hoeft te zitten om de trekker te besturen. Via een applicatie op een tablet of telefoon kun je de trekker namelijk ook bedienen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een werktuig in de hef wilt aankoppelen, vertelt Van Ham.

Beluister nu de bonusaflevering van ‘In productie’:

Productieproces

Eind 2019 startte MTT Tractors uit Arnhem met de productie van de Eox-175. Begin mei werd MTT Tractors echter failliet verklaard. H2Trac, het bedrijf van de broer van voormalig MTT Tractors-directeur Paul van Ham, nam de bedrijfsonderdelen over, waarna de productie weer werd opgestart. LandbouwMechanisatie volgt de ontwikkelingen in de podcastserie ‘In productie’. De podcast is te beluisteren via Soundcloud en Spotify.

Gerelateerde artikelen